Daktuin NOW irrigatiesysteem

Irrigatiesysteem daktuin NOW building Park 20|20

De nieuwste aanwinst op Park 20|20 is het gebouw NOW, het eerste multi-tenant gebouw met volop ruimte voor ontmoeting en uitwisseling. Het gebouw, qua architectuur een opvallend icoon, markeert vanaf het tweede kwartaal 2017 de entree van Park 20|20. Alles draait om werkplezier, het stimuleren van creativiteit en innovatie en het ontzorgen van de verschillende bedrijven die zich in NOW zullen huisvesten. NOW sluit direct aan op het werken anno nu met toegang tot talrijke faciliteiten en een uitstekend serviceniveau.

De gevel is volledig samengesteld uit o.a. terracotta gevelpanelen en groengevels. De interieurafwerking en de materialen waar de bezoekers en werknemers direct mee in aanraking komen zijn zorgvuldig geselecteerd ter bevordering van biodiversiteit, veiligheid en gezondheid. Het grote atrium biedt een overvloed aan natuurlijk daglicht op de bovenste twee verdiepingen. NOW Building is ontworpen voor demontage (design for disassembly). Hierdoor is het mogelijk om aan het einde van de levenscyclus van het gebouw, waardevolle materialen waaronder hout, staal en glas terug te brengen in industriële productieprocessen (upcycling). De groene daken en groene gevels zorgen voor opname van koolstof veroorzaakt door de auto’s en bussen over de Taurusavenue.

HB Watertechnologie heeft op Park 20|20 reeds de gehele infrastructuur van het irrigatiesysteem geadviseerd, gerealiseerd en in onderhoud. In opdracht van KWS zal de realisatie van het irrigatiesysteem voor de daktuin van het gebouw NOW door ons worden uitgevoerd. Het irrigatiesysteem wordt verdeeld in meerdere groepen en de beplanting worden voorzien van drukgecompenseerde druppelleidingen, welke ondergronds worden weggewerkt. Er wordt daarnaast een optimale sturing van het irrigatiesysteem gerealiseerd.

We kijken uit naar een prettige samenwerking tussen de betrokken partijen.