Irrigatiesysteem Gemeentehuis Capelle aan den IJssel
Irrigatiesysteem Gemeentehuis Capelle aan den IJssel

Irrigatiesysteem Gemeentehuis Capelle aan den IJssel

De uitvoering van de tuin voor het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel is begin 2018 van start gegaan. Een stenige openbare ruimte wordt omgevormd tot grote stadstuin. De tuin krijgt een basis van wintergroene vaste planten en snoeivormen, waarin meerstammige bomen, bloeiende vaste planten en bolgewassen staan. Hiermee vormt de tuin het gehele jaar een mooie en per seizoen wisselende setting voor de ceremonieën zoals trouwerijen die er plaatsvinden. Zo krijgt het gemeentehuis een uitnodigende en goed toegankelijke entree. Het stadshart van Capelle aan den IJssel wordt verrijkt met een unieke en groene openbare ruimte.

Van Ginkel Veenendaal BV gaat aan de slag met de realisatie van de stadstuin. HB Watertechnologie heeft eerder in 2017 voor Rod'or Advies BV te De Meern in het project meegedacht over de technische uitwerking voor het irrigatiesysteem in de stadstuin. HB Watertechnologie heeft tevens onlangs de opdracht ontvangen van de Gemeente voor de realisatie van het irrigatiesysteem. Er zal gebruik worden gemaakt van een Irrigatie Unit type I-2500. Het irrigatiesysteem wordt verdeeld in meerdere groepen en de stadstuin wordt voorzien van drukgecompenseerde druppelleidingen en druppelaars. Er wordt daarnaast een optimale sturing van het irrigatiesysteem gerealiseerd d.m.v. de web-based monitoring en sturing incl. bodemvochtsensoren, namelijk de iMC Box.

De verwachte oplevering is voorjaar 2018. Wij kijken uit naar een prettige samenwerking in het project.

Ontwerp: Martijn Al (landschapsarchitect) en Bart Bordes (stedenbouwkundige) i.s.m. Natascha van den Ban (landschapsarchitect). Visualisatie: Bieke van Hees.