Vijvertechnieken Van Riet Groep Houten
Vijvertechnieken Van Riet Groep Houten
Vijvertechnieken Van Riet Groep Houten
Vijvertechnieken Van Riet Groep Houten

Vijvertechnieken Kantoorpand Van Riet Groep te Houten

Bij de hoofdentree van het nieuwe kantoorpand van de Van Riet Groep te Houten is HB Watertechnologie in het voorjaar van 2016 actief met de realisatie van diverse vijvertechnieken. De vijvertechnieken worden gerealiseerd in samenwerking met Van Jaarsveld Tuinen en Van Schaik Grondwerken uit Schalkwijk.  De vijvers worden door Van Schaik Grondwerken opgebouwd uit een grondcunet en hardhouten kantplanken en palen. In de vijvers worden door HB Watertechnologie de benodigde doorvoeren incl. leidingwerken gemonteerd voor het afvoeren van het vijverwater naar het UVC Amalgaam ontsmettingssysteem. Nabij de vijvers wordt een HDPE grondput geplaatst met daarin het systeem, bestaande uit een energiezuinige pompsysteem en de UVC Amalgaam unit.

Er wordt een laagvermogen en energiezuinige vijverpomp geplaatst in droogopstelling in de HDPE grondput. Op de persleiding van de vijverpomp wordt de UVC Amalgaam unit gemonteerd om het vijverwater te behandelen tegen eencellige organismen en bacteriën. De vijvers worden voorzien van een zware kwaliteit beschermvlies om het folie te beschermen en een EPDM rubberen liner. Het folie wordt volledig in 3-d uitgevoerd vooraf in de fabriek.

In de vijvers komen twee waterspellen, bestaande uit energiezuinige vijverpompen met RVS schuimbronnen. Hiermee wordt een hoogte van ca. 120cm per schuimbron behaald en een passende uitstraling voor de entree.