Advies, engineering en ontwerp

Advies, engineering en ontwerp hero

De aarde warmt op en het klimaat verandert. De wereld moet zich voorbereiden op de risico's van het veranderende klimaat en hierop de omgeving aanpassen. Het is onze missie om groen in en om de stad mogelijk te maken en zo de leefbaarheid te vergroten. Gemeentes en waterschappen voeren een beleid om klimaatadaptatie en biodiversiteit te vergroten bij stedelijke vernieuwing. Dit alles leidt tot een sterke positieve toename van stedelijk groen. Het mogelijk maken hiervan vraagt om slimme systemen en integrale oplossingen. HB Watertechnologie bedenkt, realiseert en beheert een combinatie van intelligente en hightech oplossingen voor actuele uitdagingen en problemen op het gebied van klimaatadaptatie in en om de stad.

Blok 6 nieuwegein

Ondersteuning in de ontwerpfasen

Onze expertise en praktische ervaring op het gebied van klimaatadaptieve oplossingen ondersteunt projectontwikkelaars en (landschap)architecten in het vertalen van een Voorlopig Ontwerp (VO) naar een technisch uitvoerbaar Definitief Ontwerp (DO).

Trudo Toren Eindhoven

Project inzichtelijk maken

We maken hierbij voor het project o.a. inzichtelijk:

  • Strategisch ontwerp en principe werking van het systeem
  • Benodigde technische ruimte(s)
  • Bouwkundige voorzieningen
  • Indicatie van benodigde leiding- en kabelwerken
  • Berekeningen van o.a. leidingdiameters, leidingweerstanden, pompselectie, tankinhoud, waterverbruik en groepenafname
  • Materialisatie van het algehele systeem
  • Demarcatie tekeningen
  • Principe ontwerp systeem

Technische uitvoerbaarheid

Dit alles presenteren we overzichtelijk in een technisch memo voor het project, welke dient als onderlegger van de technische uitvoerbaarheid voor het project. Tevens is het mogelijk om een bestek aan te leveren van het systeem.

Deze werkzaamheden worden zowel uitgevoerd op los advies als design & build basis, afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever.

HBWT kantoor

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact op. Bel ons op 0348 - 44 46 93 of stel uw vraag via het onderstaande formulier, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactgegevens