Water retentie management

Regendruppels in het water

Het water retentiemanagement is veelal gebaseerd op een slimme dakstuw die over de hemelwaterafvoer op het dak wordt geplaatst. De dakstuw analyseert de actuele locale weerdata en bepaalt op basis van de actuele bergingscapaciteit of de voorspelde neerslag kan worden geborgen. Voor de werking van het systeem is het dan ook van belang dat er een abonnement wordt afgesloten voor correct beheer.

Slimme dakstuw

Werking slimme dakstuw

Het systeem meet de lucht- en watertemperatuur en de hoogte van waterstand in de waterbergingslaag. De dakstuw staat in verbinding met een online dashboard dat de metingen registreert, combineert met weervoorspellingen en daarmee de stuw aanstuurt. Standaard staat de stuw dicht. Hierdoor kan bij normale neerslag al het regenwater geborgen worden in het systeem. Dit water zal verdampen en/of opgenomen worden door de vegetatie. Wanneer er regen komt zal de dakstuw vooraf meten of de te verwachten neerslag geborgen kan worden. Is de neerslagvoorspelling meer dan er geborgen kan worden dan zal het systeem het teveel aan verwachte neerslag voor de bui laten af stromen. De dakstuw laat gereguleerd het overschot aan water voor de neerslag afvoeren op het moment dat er nog geen wateroverlast is in het riool. Zodra de neerslag begint is er voldoende ruimte in het systeem om deze neerslag geheel te bergen waardoor het riool ontlast zal worden.

Lycka Amsterdam

Opvang en hergebruik met slimme hoogtemeter

Het is technisch tevens mogelijk om een hemelwaterbuffertank met ingebouwde slimme hoogtemeter te koppelen achter afvoer van een slimme dakstuw. Op deze manier kan het water decentraal worden opgevangen en bij waterbehoefte weer worden teruggepompt voor de irrigatie van de daktuin in droge tijden. De hemelwaterbuffertank kan hiermee tevens primair met regenwater vanaf het retentiesysteem op het dak worden bijgevuld. Op deze manier is de cirkel compleet voor de opvang en het hergebruik van hemelwater.

Water retentie management CTA formulier

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact op. Bel ons op 0348 - 44 46 93 of stel uw vraag via het onderstaande formulier, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactgegevens