Vorstbewaking

Bevroren gras

Groenprojecten in stedelijke gebieden worden op allerlei manier ingericht, bijvoorbeeld groene gevels, plantenbakken onder overkappingen en daktuin. Natuurlijke regenval zorgt dan niet voor voldoende wateraanvoer in te winterperiode. Bovendien zorgt het veranderende klimaat voor kwakkelwinters, waardoor er in de wintermaanden soms een aantal hele mooie zonnige dagen voorkomen. Hierdoor is er waterverdamping van beplanting in de winter en bestaat er een noodzaak om water te kunnen blijven geven tussen vorstperiodes in als de temperatuur dat toelaat.

Groene gevel in de winter

Automatisch inclusief compressor

Om dit allemaal handmatig in en uit te schakelen is veel te arbeidsintensief. Daarom zijn de irrigatiesystemen modulair uitbreidbaar met een automatische vorsbewaking incl. compressor, zodat het groenproject ook in de wintermaanden van water kan worden voorzien en bij vorstomstandigheden automatisch wordt leeggeblazen door de compressor. Naast de irrigatie unit in de technische ruimte komt een geluidsarme luchtcompressor te staan, welke op basis van een vooraf ingestelde temperatuur wordt ingeschakeld en alle irrigatiegroepen volgens het programma leegblaast. Het systeem is op afstand de beheren en te monitoren via de IMC Box.

Bladeren bedekt met vorst

Overzicht

  • Door de module vorstbeveiliging compressor toe te voegen aan de irrigatie unit wordt volledig automatisch bij intredende vorst het irrigatiesysteem volledig vorstvrij gemaakt door de leidingen leeg te blazen met een compressor.
  • De in- en uitschakeltemperatuur is volledig instelbaar via de IMC Box.
  • De looptijd per irrigatiegroep is volledig instelbaar via de IMC Box.
  • Indien de automatische vorstbewaking actief is wordt de automatische irrigatie automatisch onderbroken.
  • Indien de temperatuur weer acceptabel is wordt het irrigatieprogramma automatisch hervat. De temperatuur sensor van de IMC Box V2 wordt gebruikt voor de registratie van de temperatuur.
Vorstbewaking CTA formulier

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact op. Bel ons op 0348 - 44 46 93 of stel uw vraag via het onderstaande formulier, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactgegevens