Webbased sturing en monitoring

Verticale tuin bij de balie in Gemeentehuis Haren

Voor het webbased sturen, meten en monitoren van de bodemvochtigheid bij het groenproject raden we aan om bodemvochtsensoren te plaatsen ter referentie van de verschillende irrigatiegroepen. De iMC Box, wat staat voor ‘Irrigation Moisture Control’ (iMC) staat met een Internet verbinding naar een server van HB Watertechnologie. Hierop worden geplaatst: een bodemvochtsensor per groep, een temperatuursensor, een druksensor en een flowsensor. Tevens worden optioneel niveausensoren geplaatst voor meting van de hemelwatertank, compacte breektank en voedingstoffentank.

iMC box

Betrouwbare waarborg en controle

Met de iMC Box wordt het op afstand inzien van bodemvochtdata en de andere sensoren met behulp van een duidelijke grafieken en overzicht mogelijk d.m.v. de iMC APP of webportal. Er kunnen emailmeldingen of push alarmen worden ingesteld, zodra de bodemvochtigheid onder of boven een bepaalde drempelwaarde komt. Daarnaast kunnen de grenswaarden van de overige sensoren worden gemonitord. Dit biedt een betrouwbare waarborg en controle van de beplanting en het overige groen. U bouwt waardevolle datahistorie op over een bepaalde periode betreffende de bodemvochtwaardes bij de beplanting of groenvoorziening.

Trudo toren

Volledig op afstand bestuurbaar via het internet

Voor het meten en monitoren van de bodemvochtigheid bij de beplantingen adviseren we vochtsensoren te plaatsen ter referentie van de verschillende irrigatiegroepen. Op deze wijze wordt data gegenereerd welke representatief staat voor de verschillende beplantingsdelen en welke overeenkomstig de irrigatiegroepen zijn. Met de iMC Box kunnen tevens de instellingen van het irrigatieprogramma op afstand worden ingezien en gewijzigd (via Internet). De module wordt aangesloten op een internetverbinding. Door de iMC APP of via de web browser kunnen met een mobiele telefoon, pc of tablet de instellingen op afstand worden ingezien, programma worden aangemaakt en gewijzigd.

Eigenschappen IMC Box V2

  • Aansluitingen voor een bodemvochtsensor per groep, een irrigatiegroep aansluiting per magneetklep, een set druk-flowsensoren, een temperatuursensor, 3 vrije maak en/of breekcontacten (niveaumeting tanks) en 1x Ethernet (Internet).
  • Aanvullende mogelijkheden om data gegevens op te vragen en te vergelijken in de iMC App, zoals vochtgrafieken.
  • Bijsturen van de irrigatie intensiviteit en frequentie via de iMC App op afstand.
  • Slimme aansturing van het irrigatiesysteem met behulp van sensordata.
  • Gebruikersvriendelijk en flexibel in gebruik. Conform BREEAM-NL normering, credit Wat6.

Bodemvochtsensoren:

  • Per irrigatiegroep wordt op een centrale en representatieve positie een bedrade bodemvochtsensor gemonteerd, type iMC bodemvochtsensor

Voor meer informatie zie: www.irrigationmoisturecontrol.com

Webbased sturing en monitoring CTA formulier

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact op. Bel ons op 0348 - 44 46 93 of stel uw vraag via het onderstaande formulier, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactgegevens