Voedingstoffen afgifte

Druppelsysteem zakelijke binnentuin

Beplanting heeft net zoals een mens verschillende factoren nodig om in leven te kunnen blijven; water, licht en zuurstof. Deze drie elementen zijn nodig voor het proces van fotosynthese. Een plant gebruikt niet alleen water, licht en zuurstof maar neemt ook met de wortels mineralen op die in de grond of het substraat zitten. Deze mineralen zorgen voor de groei van de plant, maar bijvoorbeeld ook voor de bloemen, de kleur van de bladeren en de stevigheid van de stam.

Greenwall Hoofddorp

De noodzaak van plantenvoeding in de stad

In de natuur krijgen planten voortdurend voeding vanuit de bodem. Dit komt door de levenscyclus van de plant: de bladeren vallen op de grond en worden omgezet in voedingsstoffen voor de plant. In de stedelijke gebieden, waar vanwege de harde ondergrond een beperkte buffer- en mediumcapaciteit is, gebeurt dit niet of zeer beperkt. Op een bepaald moment heeft de plant alle voeding uit het aanwezige medium opgenomen. Daarvoor is het noodzakelijk om voeding mee te geven aan de plant.

Irrigatie unit met voedingstoffen module

Automatische voedingstoffenmodule

Technisch zijn de toe te passen irrigatie units uitbreidbaar met een automatische voedingstoffenmodule. Op deze manier wordt volgens een vast instelling een bepaalde hoeveelheid voeding meegegeven en afgegeven bij de planten via het irrigatiewater.

Voedingstoffen afgifte

Opslag en elektronische doseerpompen

De voedingstoffen worden opgeslagen in voedingstoffentanks in de technische ruimte, naast de irrigatie unit. Dankzij mogelijke monitoring van de niveaus van deze tanks is het op afstand zichtbaar wanneer deze tanks leeg zijn en gevuld moeten worden.

De injectie van de voedingstoffen in het systeem wordt veelal met elektronische doseerpompen gedaan, omdat deze zeer nauwkeurig kunnen doseren.

Overzicht

  • Op de Irrigatie Unit in de technische ruimte wordt automatisch een kleine vaste of instelbare dosering van voedingsstoffen meegegeven met het irrigeren van de beplanting. De afgifte bij de beplanting vindt plaats via de druppelleidingen.
  • Het systeem werkt met een elektronische doseerpomp, welke door een pulsteller incl. watermeter wordt aangestuurd.
  • Per puls wordt een vaste dosering voeding meegegeven.
  • Indien de voedingsstoffentank leeg is dan is deze te monitoren met de iMC Box.
Voedingstoffen afgifte CTA formulier

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact op. Bel ons op 0348 - 44 46 93 of stel uw vraag via het onderstaande formulier, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactgegevens