Installaties voor waterpartijen en vijvers

AFAS Experience Center Leusden vijver

Een vijver is een sfeer verhogend element dat niet mag ontbreken in een buitenruimte. Bovendien zorgt een vijver voor extra decentrale wateropslag van hemelwater in het project en vergroot het hiermee de klimaatadaptieve werking van een buitenruimte. Dankzij de verdamping van water zal er een verkoelende werking van uitgaan. Bij het ontwerpen en realiseren van een vijver of waterpartij worden van tevoren altijd eerst de uitgangspunten geformuleerd, de wensen in kaart gebracht en de mate van onderhoud bepaald. Het is immers voor een filtersysteem en uiteindelijk voor de waterkwaliteit van belang hoe de vijver eruit gaat komen te zien: zoals de aanwezigheid van waterplanten en/of (koi)vissen, maar ook de ligging van de vijver zijn bepalende factoren.

Kantoorpand Vd Burgt & Strooij Amersfoort natuurlijke vijver

Natuurlijke vijver

De natuurlijke vijver heeft, zoals de naam het al zegt, een natuurlijke uitstraling en vergroot de biodiversiteit van de buitenruimte. Een natuurlijke vijver trekt leven. Vogels komen drinken en baden. Kikkers, padden en salamanders vinden er een thuis voor de zomer en planten zich erin voort. Allerlei waterinsecten weten de waterpartij al snel te vinden. Diverse mogelijkheden worden geboden voor variatie in de soorten waterplanten. Denk aan allerlei soorten waterplanten en aan planten die graag langs oevers groeien.

DSM Geleen vijver

Spiegelvijver

Een spiegelvijver vergroot de optische ruimte door reflectie van de omgeving. In combinatie met bijvoorbeeld de strakke lijnen van een gebouw verhoogt de spiegelvijver de algehele uitstraling en presentatie.

Filtersysteem

Zonder filtersysteem is een heldere waterpartij een zeer moeizame aangelegenheid. Het filtersysteem filtert en ontsmet het vijverwater van algen, ander organisch vuil en bacteriën.

Installaties voor waterpartijen en vijvers CTA formulier

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact op. Bel ons op 0348 - 44 46 93 of stel uw vraag via het onderstaande formulier, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactgegevens