Onze oplossingen

Daktuinen
Parkeergarage Nieuwegein

Irrigatietechnieken

Het merendeel van de wereldbevolking woont en werkt in stedelijke gebieden. Mensen worden gelukkiger en gezonder van een groene ruimte én het heeft een positief effect op het milieu. Dit alles leidt tot een sterke toename van stedelijk groen. Het onderhouden hiervan vraagt om slimme systemen, die water- en voedingstoffen nauwkeurig doseren en meten. 

Irrigatietechnieken

Voedingstoffen afgifte

Voedingstoffen afgifte

Beplanting heeft net zoals een mens verschillende factoren nodig om in leven te kunnen blijven; water, licht en zuurstof. Een plant gebruikt niet alleen water, licht en zuurstof maar neemt ook met de wortels mineralen en voedingstoffen op die in de grond of het substraat zitten.

Voedingstoffen afgifte

Water hergebruik en behandeling

Water hergebruik en behandeling

Regenwater is gratis en in voldoende hoeveelheden beschikbaar. Duurzaam omgaan met het gebruik van water betekent ook dat regenwater niet langer als afvalstof, maar als bron van water moet worden gezien. Iedereen heeft er dus alle baat bij om te investeren in de opvang en hergebruik van regenwater. Regenwater is bovendien voor een aantal toepassingen zelfs beter dan leidingwater. 

Water hergebruik en behandeling

Bevroren gras

Vorstbewaking

Natuurlijke regenval zorgt bij groen in stedelijke gebieden niet voor voldoende wateraanvoer in te winterperiode. Bovendien zorgt het veranderende klimaat voor kwakkelwinters, waardoor er in de wintermaanden soms een aantal hele mooie zonnige dagen voorkomen. Hierdoor is er waterverdamping van beplanting in de winter en bestaat er een noodzaak om water te kunnen blijven geven tussen vorstperiodes in als de temperatuur dat toelaat.

Vorstbewaking

Verticale tuin bij de balie in Gemeentehuis Haren

Webbased sturing en monitoring

Voor het webbased sturen, meten en monitoren van o.a. de bodemvochtigheid bij het groenproject raden we aan om met een iMC Box te werken, wat staat voor ‘Irrigation Moisture Control’ (iMC).

Webbased sturing en monitoring

Regendruppels in het water

Water retentie management

Het water retentiemanagement is veelal gebaseerd op een slimme dakstuw die over de hemelwaterafvoer op het dak wordt geplaatst. De dakstuw analyseert de actuele locale weerdata en bepaalt op basis van de actuele bergingscapaciteit of de voorspelde neerslag kan worden geborgen. Voor de werking van het systeem is het dan ook van belang dat er een abonnement wordt afgesloten voor correct beheer.

Water retentie management

Vijver AFAS Experience Center Leusden

Installaties voor waterpartijen en vijvers

Een vijver is een sfeer verhogend element dat niet mag ontbreken in een buitenruimte. Bovendien zorgt een vijver voor extra decentrale wateropslag van hemelwater in het project en vergroot het hiermee de klimaatadaptieve werking van een buitenruimte. Dankzij de verdamping van water zal er een verkoelende werking van uitgaan. 

Installaties voor waterpartijen en vijvers

HBWT kantoor

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact op. Bel ons op 0348 - 44 46 93 of stel uw vraag via het onderstaande formulier, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactgegevens