Irrigatie Units voor verticale tuinen, daktuinen en andere hoogwaardige groenvoorzieningen

HB watertechnologie heeft specifiek voor hoogwaardige groenprojecten een serie van irrigatieproducten ontwikkeld, welke tevens modulair uitbreidbaar zijn. De IRRIGATIE UNIT TYPE H vormt de basis van een volwaardig breektanksysteem en kenmerkt zich door onderdelen van hoogwaardige kwaliteit, welke garant staan voor een lange levensduur en betrouwbare werking. Daarnaast is de unit volledig opgebouwd volgens de wettelijke eisen zoals NEN-EN 1717, 130777 en de VEWIN werkbladen.

De IRRIGATIE UNIT TYPE H is modulair aan te passen en uit te breiden, zodat deze per project specifiek kan worden ingezet. HB Watertechnologie bouwt de unit in haar werkplaats op, waar deze volledig wordt getest. De unit is dus gebruiksklaar en eenvoudig zelf te plaatsen. Uiteraard is het ook mogelijk dat HB Watertechnologie de unit op de werklocatie voor u plaatst.

De IRRIGATIE UNIT TYPE H is in de basis uitvoering voorzien van:

  • Een breektank met vlotterinlaatsysteem en open overloopsysteem.
  • Een onderwaterpompsysteem met droogloopbeveiliging.
  • Een computerregeling met magneetklep voor 1 irrigatiegroep.

De volgende basis irrigatie units zijn leverbaar:

  • De IRRIGATIE UNIT TYPE H1500, tot ca. 1,5m3/uur per groep en maximaal 3BAR.
  • De IRRIGATIE UNIT TYPE H2500, tot ca. 2,5m3/uur per groep en maximaal 3,5BAR.
  • De IRRIGATIE UNIT TYPE H5000, specificatie en maatvoering op aanvraag project.

Deze basis IRRIGATIE UNITS TYPE H zijn uit te breiden met de volgende modules:

  • iMC Box, ofwel ‘Irrigation Moisture Control’. Deze bestaat uit de ‘Control Box’, waarmee u de irrigatie unit volledig op afstand via een aanwezige internetverbinding kunt bedienen en irrigatieprogramma’s kunt besturen. Daarnaast is er de ‘Sensor Box’, waaraan u de nodige sensoren kunt aansluiten, zoals bodemvochtsensoren, een temperatuursensor en twee vrije monitorcontacten voor bijvoorbeeld het peilen van de water- en voedingsstoffentank. Alles is te bedienen in één overzichtelijke APP, geschikt voor iOS, Android en Windows.
  • Automatische afgifte van voedingsstoffen; d.m.v. een instelbare en/of flowgestuurde injectiepomp en voedingstoffenvat worden voedingsstoffen meegeven in het systeem.
  • Extra irrigatiegroepen; meerdere uitgangen met magneetkleppen voor bijvoorbeeld voor meer controle over de waterafgifte en voor een optimale waterverdeling en aansturing.
  • Vorstbeveiliging, zodat bij intrede vorst het systeem automatisch wordt doorgeblazen en weer automatisch hervat zodra de temperatuur weer voldoende is voor irrigatie. Er is tevens een eenvoudige versie leverbaar met enkel een vorstsensor.

Geïnteresseerd in een irrigatiesysteem voor een verticale tuin, daktuin of andere hoogwaardige groenvoorziening? Neem vrijblijvend contact met ons op.