Druppelleidingen bieden onzichtbare irrigatie op moeilijke plaatsen

Druppelirrigatie is een irrigatietechniek waarbij het water direct bij de wortels wordt afgegeven met behulp van leidingen. Druppelleidingen zijn PE slangen met geïntegreerde druppelaars op een vaste tussenafstand. Deze tussenafstand en de afgiftecapaciteit van de interne druppelaars is in diverse uitvoeringen leverbaar om voor elke toepassing een geschikte druppelleiding toe te passen. Bovendien zijn de interne druppelaars in onze druppelleidingen altijd drukcompenseerd. Dit is van belang om de onderlinge verschillen in afstanden, groottes en hoogtes op te vangen voor een evenredige waterafgifte van het druppelsysteem.

Druppelirrigatiesysteem toepassingen

De toepassing van druppelleidingen neemt steeds meer toe in irrigatiesystemen, omdat deze op een zeer zuinige en nauwkeurige wijze het water verdelen bij de beplantingen. De toepassingsgebieden bestaan uit:

  • Smalle en/of kleine borders waar sproeiers te groot of te grof zijn
  • Borders met hoge beplantingen waar sproeiers onvoldoende bereik hebben
  • Bepaalde soorten beplanting, waarbij sproeiers niet gewenst zijn wegens schimmelvorming, zoals rhododendrons
  • Plantenbakken en potten
  • Groene daken en verticale tuinen

Druppelleidingen dienen te worden aangesloten met trekvaste koppelingen om betrouwbaarheid en zekerheid van het watergeefsysteem met druppelaars te garanderen. Met deze trekvaste koppelingen zit de leiding sterk verankerd en kan deze niet zomaar losraken. HB watertechnologie besteedt veel aandacht in het correct verwerken van druppelleidingen door deze ondergronds weg te werken en vast te zetten met grondpennen. Op deze manier realiseren we een onzichtbare installatie met druppelbevloeiing.

Neem contact met ons op voor meer informatie over druppelirrigatiesystemen.