Leidingsystemen voor uitstekend en betrouwbaar transport van water

Binnen ons assortiment drukleidingen vinden we voor elke toepassing de perfecte oplossing voor elk onderdeel in uw irrigatiesysteem. HB Watertechnologie werkt met leidingen en koppelingen die het Kiwa ATA-keurmerk dragen en daarom een betrouwbare keuze zijn.

PE Leidingsystemen voor ondergronds transport van water

Voor ondergrondse leidingen van irrigatiesystemen wordt vrijwel altijd gebruik gemaakt van PE drukleidingen, omdat deze flexibel zijn in de aanleg en tegen een stootje kunnen. Het uitgebreide PE drukleiding assortiment van HB Watertechnologie staat garant voor een uitstekende, zeer betrouwbare oplossing voor het transport van water in een leidingnetwerk. De flexibele drukleidingen hebben goede hydraulische eigenschappen, een hoge slagvastheid en chemische bestendigheid. De leidingen zijn toepasbaar in vrijwel elke situatie en eenvoudig in de montage.

PVC Leidingsystemen voor zichtwerk

Voor de opbouw van pompunits, verdeelsets en ander zichtwerk wordt altijd gekozen voor PVC drukleidingen en bijbehorende verlijmbare hulpstukken, omdat deze zich strak en netjes laten monteren. Zodra de PVC leidingen ondergronds verder gaan wordt verlopen naar PE leidingen.

Netwerk van diverse leidingen

Een leidingnetwerk voor een irrigatiesysteem is niet simpelweg een leiding van A naar B met aftakkingen. Bij het ontwerpen van een irrigatiesysteem is het gebruik van meerdere irrigatiegroepen vaak essentieel voor een correcte waterverdeling en capaciteitsafgifte. Hierbij wordt rekening gehouden met type beplanting en type irrigatie per irrigatiegroep, zodat er een optimale afstelling ontstaat zonder grote afwijkingen. Dit noemen we het irrigatie- of beregeningsplan, wat bij voorkeur wordt ingetekend in een overzichtstekening van de tuin of buitenruimte. Als dit plan in beeld is wordt de benodigde waterverdeling in kaart gebracht en de gewenste capaciteit bepaald. Deze variabelen hebben weer invloed op de keuze van de correcte diameter van de diverse leidingen. Op deze wijze wordt een totaalplan gerealiseerd voor een optimale waterverdeling.

Neem contact met ons op voor meer informatie.