Het pompsysteem als hart van de installatie

Het pompsysteem van een irrigatiesysteem of beregeningsinstallatie vormt veelal het hart van de watervoorziening. HB Watertechnfologie werkt met pompen van DAB Water Technology, welke bekend staan om de hoge betrouwbaarheid, optimale prestaties en lange levensduur.

DAB Water Technology

DAB Water Technology staat al sinds 1975 wereldwijd bekend om haar uitmuntende techniek, kwaliteit en innovatie inzake elektrische waterpompen. DAB ontwerpt en bouwt pompen vanuit haar eigen visie; inspelen op de stijgende en veranderende vraag uit de markt. Door de jaren heen is DAB Water Technology uitgegroeid tot één van de omvangrijkste productieorganisaties op het gebied van elektronische pompen en pompsystemen ter wereld en draagt evolutie, efficiency en flexibele service hoog in het vaandel.

Toepassingen

Elke installatie is maatwerk. Er wordt daarom per installatie bekeken welk type pomp de beste toepassing biedt voor de installatie. DAB biedt een breed scala van waterpompen die voldoen aan elke toepassing. Deze waterpompen zijn geproduceerd met state-of-the-art materialen die hoge prestaties, kwaliteit en duurzaamheid op de lange termijn garanderen. DAB Water Technology produceert pompen op basis van voortdurend onderzoek en technologische innovatie en is gericht op het aanbieden van flexibele, gebruiksvriendelijke oplossingen voor elke toepassing.

Pompbesturingen

Minstens zo belangrijk als de pomp is de pompbesturing. HB Watertechnologie past verschillende type pompbesturing van DAB Water Technology toe. Bijvoorbeeld frequentiegestuurd pompbesturingen, zoals de DAB Active Driver. De Active Driver is een volledig geïntegreerde pompbesturing, met toerenregeling, drukopnemer en stromingssensor in één module. Het systeem zorgt voor constante druk, ook bij wisselende waterafname. De Active Driver met ingebouwde EMC-filter is voorzien van een eenvoudig te gebruiken display waar alle parameters geraadpleegd en gewijzigd kunnen worden. Het systeem is uitgerust met een beveiligingssysteem dat werkingsstoringen signaleert op de display en afhankelijk van de storing de pomp kan laten stoppen. De voordelen van het gebruik van dit systeem zijn:

  • Comfort verhoging, stille werking en compact
  • Energiebesparing (d.m.v. frequentieregeling)
  • Voorkomt waterslag en garandeert een langere levensduur van de pomp

Een ander voorbeeld van een frequent toegepaste pompbesturing is de DAB Smart Press. De Smart Press is een automatisch elektronisch apparaat, bestemd voor het regelen van de werking van elektropompen zonder gebruik van drukvaten. Bij de afname van water start de pomp automatisch op en bij het stoppen met aftappen gaat de pomp weer op standby. Tevens zijn alle benodigde beveiligingen ingebouwd, zoals droogloopbeveiling en overspanningsbeveiliging.

Neem contact met ons op voor meer informatie.