Irrigatiesystemen zonder ontsierende elementen

HB Watertechnologie streeft altijd naar irrigatiesystemen zonder ontsierende elementen, waarbij de sproeiers op basis van waterdruk uitsluitend in actieve werking zichtbaar zijn. Deze zogenaamde pop-up sproeiers zijn in talrijke uitvoeringen en van diverse merken zoals Hunter en Rainbird bij ons uit voorraad leverbaar. Daarom is er voor uw irrigatiesysteem altijd een passende sproeier te vinden in elke situatie.

Verschillende soorten pop-up sproeiers

In de basis zijn er de volgende soorten pop-up sproeiers welke HB Watertechnologie toepast in irrigatiesystemen:

  • Pop-up nevelaars; de perfecte basis voor de irrigatie van uw gazon en/of border met een bereik van 2 tot 5 meter. Door de toepassing van verwisselbare sproeinozzles is deze sproeier perfect aan de wensen en situatie aan te passen en in te stellen. De straal is zeer fijn en ideaal voor een fijne waterafgifte tussen bijvoorbeeld gevoelige beplanting. De sproeier is in diverse lengtes leverbaar, zodat deze afhankelijk van de omstandigheden over de beplanting heen of juist laag bij de grond onder de beplanting sproeit.
  • Pop-up rotorsproeiers; een zeer efficiënte sproeier met een optimale waterverdeling en extra sterke constructie voor de zwaarste omstandigheden. Een variabel bereik van 4 tot maximaal 9 meter. De roterende nozzle is een multi-straal rotor met de afmetingen van een nevelaar. Door de lage neerslag en fijne waterverdeling is de rotorsproeier ideaal voor zware omstandigheden zoals kleigrond. Door de efficiënte waterverdeling is deze sproeier tevens zeer goed toe te passen in (dak)tuinen met zanderige grond. Ofwel een zeer veelzijdige sproeier, welke dankzij zijn bereik en verdeling een optimaal sproeiresultaat garandeert.
  • Pop-up sectorsproeiers; voor het irrigeren van grotere tuinoppervlaktes zoals gazon of voor grovere irrigatie van grotere borders, waarbij de regengordijn sproeistraal het water optimaal wordt verdeeld over het oppervlak. Ofwel een krachtige en doeltreffende sproeier met een bereik van 7 tot maximaal 14 meter.

In het irrigatieplan worden vaak meerdere soorten pop-up sproeiers verwerkt voor een correcte waterverdeling en capaciteitsafgifte. Hierbij wordt rekening gehouden met type beplanting en type irrigatie per irrigatiegroep, zodat er een optimale afstelling ontstaat zonder grote afwijkingen. Dit noemen we het irrigatie- of beregeningsplan, wat bij voorkeur wordt ingetekend in een overzichtstekening van de tuin of buitenruimte.

Neem contact met ons op voor meer informatie.