Advies irrigatietechnieken Trudo Toren Eindhoven
Advies irrigatietechnieken Trudo Toren Eindhoven

Advies irrigatietechnieken Trudo Toren Eindhoven

In het voorjaar van 2018 start Sint Trudo met de bouw van een nieuw project op Strijp-S. Pal achter de Apparatenfabriek verrijst straks een 70 meter hoge, bijzondere woontoren. Een nieuw, niet te missen baken voor onze stad: de Trudo Toren.

Referentie voor de Trudo toren is Bosco Verticale in Milaan. Een toren met inderdaad een ‘verticaal bos’, naar een ontwerp van de Italiaanse architect Stefano Boeri Architetti The studio. Boeri tekende voor vergelijkbare projecten in Zwitserland en China. Zijn ontwerp voor Strijp-S is uniek in Nederland. De Trudo toren biedt plaats aan 125 sociale huurwoningen. Compacte en comfortabele lofts van 50 m2 en 3,5 meter hoog. Elke loft krijgt een balkon en twee grote groenbakken. In die bakken komen maar liefst 125 volwassen bomen, tot wel 6,5 meter hoog en 5.200 struiken en planten, klimmers en hangers. Zo ontstaat ook hier straks een bos dat zich in de hoogte uitstrekt, met aan de voet een gemeenschappelijke tuin van 350 m2.

“Stedelijke bebossing verbetert het leefmilieu van de stad. Maar dat niet alleen. Het biedt ons ook een kans om de leefomstandigheden te verbeteren van de mensen die in die stad wonen. De Trudo toren op het voormalige fabrieksterrein van Philips is daar een uitgesproken voorbeeld van. Het wordt wereldwijd het eerste verticale bos in de sociale woningbouw. De woontoren biedt met zijn 19 verdiepingen plaats aan 125 appartementen voor starters.. Comfortabele woningen met een huurprijs onder de huurtoeslaggrens, die vanaf het balkon een fantastisch uitzicht bieden op het bos met honderden volwassen bomen en duizenden struiken van de meest uiteenlopende soorten. Een aantrekkelijke woonomgeving voor mensen met een bescheiden inkomen. Én een unieke bijdrage aan het beantwoorden van de grote klimaatuitdagingen in onze samenleving.” - Quote van Stefano Boeri, architect.

Voor het ontwerp van het ambitieuze groenplan werken de landschapsarchitecten van Stefano Boeri Architetti, Laura Gatti, nauw samen met DuPré Groenprojecten uit Helmond en kwekerij Van den Berk uit Sint-Oedenrode. Sint Trudo levert de woontoren op inclusief het groen en blijft daarna verantwoordelijk voor het onderhoud.

HB Watertechnologie adviseert Ten Hooven technisch management B.V. over de volgende onderdelen in het project:

  • Integraal irrigatieplan incl. watervoorziening.
  • Centrale sturing en monitoring van het irrigatiesysteem d.m.v. de iMC Box incl. bodemvochtsensoren.
  • Diverse overige onderdelen in het plan, zoals voedingsstoffen afgiftesysteem, vorstbeveiligingsysteem en andere subsystemen.