Beregeningsinstallatie Hogeschool Windesheim te Zwolle
Beregeningsinstallatie Hogeschool Windesheim te Zwolle
Beregeningsinstallatie Hogeschool Windesheim te Zwolle
Beregeningsinstallatie Hogeschool Windesheim te Zwolle

Beregeningsinstallatie daktuin Hogeschool Windesheim

De eerste paal voor een nieuw onderwijsgebouw op de campus van de Zwolse Hogeschool Windesheim is in april 2008 geslagen. Architect Broekbakema uit Rotterdam ontwierp de nieuwbouw, die parallel aan het spoor staat. HB Watertechnologie heeft in 2010 voor het 3000 vierkante meter dakterras een automatische beregeningsinstallatie gerealiseerd in opdracht van Copijn Realisatie BV te Utrecht.

De watervoorziening van de professionele beregeningsinstallatie bestaat uit een breektank op de waterleiding met een frequentiegestuurd pompsysteem. Door de toepassing van een breektank wordt voldoende capaciteit gerealiseerd voor de beregeningsgroepen en voldaan aan de eisen van het waterleverend bedrijf. Het frequentiegestuurde pompsysteem staat garant voor een optimale werkdruk, ook bij een variabele waterafname. Hierdoor wordt veel energie bespaard.

Voor het beregeningssysteem van de daktuin is gebruik gemaakt van roterende nozzlesproeiers. De roterende nozzle is een multi-straal rotor met de afmetingen van een nevelaar. Door de toepassing van deze sproeinozzles ontstaat een zeer efficiënte sproeier met lage neerslag. Door de lage neerslag en fijne waterverdeling is de rotornozzle ideaal voor daktuinen. Ofwel een zeer veelzijdige sproeier, welke dankzij zijn bereik en verdeling een optimaal sproeiresultaat garandeert.

Het project is tot stand gekomen in opdracht van Copijn Realisatie BV te Utrecht, zie voor meer informatie www.copijn.nl