Beregeningsinstallatie openbare tuin Vlinderhof
Beregeningsinstallatie openbare tuin Vlinderhof
BEREGENINGSINSTALLATIE OPENBARE TUIN VLINDERHOF LEIDSCHE RIJN
Beregeningsinstallatie openbare tuin De Vlinderhof Leidsche Rijn

Beregeningsinstallatie openbare tuin Vlinderhof Leidsche Rijn

De Vlinderhof is een bijzondere tuin in het Máximapark van Leidsche Rijn. Bijzonder omdat het is ontworpen door Piet Oudolf, én bijzonder omdat het hier gaat om een bewonersinitiatief. Deze 4000m2 grote tuin is een rustige plek voor bezinning midden in de bruisende Vinex wijk Leidsche Rijn. Ieder moment van het jaar geeft de tuin een andere beleving en is daarom steeds weer de moeite van het bezoeken waard.

De naam Vlinderhof is ontstaan doordat de gekozen planten veel vlinders, bijen en andere insecten aantrekken én omdat de tuin op wordt omsloten door een haag en zo op een hof lijkt. De Vlinderhof is nog meer: het is een ontmoetingsplek waar gedurende het jaar kleinschalige activiteiten worden georganiseerd. Ook wordt voor en door basisscholen uit Leidsche Rijn een educatief programma opgesteld. Zie voor meer informatie www.vlinderhof.com

HB Watertechnologie is één van de sponsoren van het project geweest en realiseerde in 2014 een professionele beregeningsinstallatie in De Vlinderhof. Het besluit om dit prachtige initiatief te sponsoren komt voort uit de betrokkenheid van HB Watertechnologie. De eigenaren van HB Watertechnologie wonen en werken in Leidsche Rijn en zijn graag betrokken bij de ontwikkeling van het groen in het stedelijk gebied. In het voorjaar van 2014 is de tuin officieel open gegaan. HB Watertechnologie verzorgt het benodigde onderhoud aan de installatie voor de komende jaren, zodat een optimale werking blijft gegarandeerd.