Een heldere waterpartij voor optimaal genieten

Een vijver is een natuurlijk rustpunt. Een sfeerverhogend element dat niet mag ontbreken in een hoogwaardige tuin of buitenruimte. Bij het ontwerpen en realiseren van een vijver of waterpartij worden van te voren altijd eerst de uitgangspunten geformuleerd, de wensen in kaart gebracht en de mate van onderhoud bepaald. Het is immers voor een filtersysteem en uiteindelijk voor de waterkwaliteit van belang hoe de vijver eruit gaat komen te zien: zoals de aanwezigheid van waterplanten en/of (koi)vissen, maar ook de ligging van de vijver zijn bepalende factoren.

Verschillende soorten vijvers

De natuurlijke vijver heeft, zoals de naam het al zegt, een natuurlijke uitstraling. Een natuurlijke vijver trekt leven. Vogels komen drinken en baden. Kikkers, padden en salamanders vinden er een thuis voor de zomer en planten zich erin voort. Allerlei waterinsecten weten de waterpartij al snel te vinden. Diverse mogelijkheden worden geboden voor variatie in de soorten waterplanten in uw tuin. Denk aan allerlei soorten waterplanten en aan planten die graag langs oevers groeien. Lees meer over de natuurlijke vijver.

Een spiegelvijver vergroot de optische ruimte door reflectie van de omgeving. In combinatie met bijvoorbeeld de strakke lijnen van een gebouw verhoogt de spiegelvijver de algehele uitstraling en presentatie. Ook in een particuliere tuin geeft deze strakke vijver een schitterend contrast met bijvoorbeeld zijn natuurlijke beplanting. Lees meer over de spiegelvijver.

Een zwemvijver in uw tuin biedt u volop zwemplezier. U kunt in zuiver zwemwater zonder chloor of andere chemicaliën genieten van al het leven en schoonheid in een natuurlijke omgeving. Lees meer over de zwemvijver.

Een koivijver is pure liefhebberij. Een liefhebberij die kan uitmonden in een passie. De aantrekkingskracht van een koivijver in een tuin is voor menigeen niet te weerstaan. Lees meer over de koivijver.

Zonder filtersysteem is een heldere waterpartij een zeer moeizame aangelegenheid. Het filtersysteem filtert en ontsmet het vijverwater van algen, ander organisch vuil en bacteriën. Lees meer over het filtersysteem.

Service en onderhoud

Periodieke service draagt bij aan de levensduur van uw installatie. Bovendien wordt een optimale werking van de installatie gegarandeerd. Wij leveren een kwalitatief hoogwaardige installatie en dragen zorg voor de service. Onze serviceteams staan voor u klaar om uw installatie te ondersteunen. De benodigde service zit het 1e jaar dat uw installatie in bedrijf is bij de aanschafprijs inbegrepen. Zo kunt u kennismaken met onze serviceteams en heeft u zekerheid dat uw investering gewaarborgd is. Na het 1e jaar bieden we u de mogelijkheid om gebruik te maken van ons servicecontract, zodat u ook in de toekomst deze garantie heeft. Lees meer over de service.