Verschillende toepassingen van waterbehandelingen

De toepassingen van waterbehandelingen zijn zeer divers en worden altijd op maat gesneden. Hierbij geven we een overzicht van de verschillende soorten waterbehandelingen welke HB Watertechnologie toepast:

Ontijzeringsinstallatie voor schoon bronwater

HB Watertechnologie werkt met gesloten ontijzeringsinstallaties, welke 100% ijzer en kalk uit het grondwater verwijderen. Een speciale formule van zuiveringsharsen zorgt ervoor dat een hoge capaciteit van ontijzeren haalbaar is. Ook een minimaal zoutverbruik (20% lager dan concurrenten) zorgt ervoor dat onze installaties veelgevraagd zijn voor het ontijzeren van grondwater. Lees meer over ontijzeringsinstallaties.

Onthardingsinstallatie voor natuurlijk zacht water

Kraanwater bevat in veel gemeentes een aanzienlijke hoeveelheid kalk. Bij het verwarmen van water zullen kalkresten zich gaan afzetten in het betreffende apparaat. Deze kalkaanslag kan alleen verwijderd worden met bepaalde zuren. Dit is te voorkomen door een onthardingsinstallatie te laten plaatsen. We adviseren u graag voor welk type onthardingsinstallatie in uw situatie de beste oplossing biedt. Lees meer over onthardingsinstallaties.

Zuurstofinjectie- en vitaliserende systemen voor een heldere waterpartij

Beweging en beluchting van water is cruciaal voor de verbetering van de waterkwaliteit en onmisbaar in elke watercultuur. Beluchting draagt bij aan de biologische afbraak van organische stoffen in het water en bestrijdt vissterfte door zuurstofgebrek. Het vitaliseren, injecteren van zuurstof en zorgen voor doorstroming van stilstaand water in grachten, vijvers en opslagbassins, voorkomt de ontwikkeling van algen en verbetert de waterkwaliteit aanzienlijk. Lees meer over zuurstofinjectie systemen.

Regenwateropvang- en behandelingssystemen als watervoorziening voor diverse toepassingen

Regenwater is gratis en in voldoende hoeveelheden beschikbaar. Iedereen heeft er dus alle baat bij om te investeren in de opvang en hergebruik van regenwater. Regenwater is bovendien voor een aantal toepassingen zelfs beter dan leidingwater. Hemelwater is van nature zacht, omdat het geen kalk bevat zoals leidingwater. Daardoor is het zelfs beter voor de levensduur van de huishoudtoestellen, leidingen en kranen. Lees meer over regenwateropvang- en behandelingssystemen.

Service en onderhoud

Periodieke service draagt bij aan de levensduur van uw installatie. Bovendien wordt een optimale werking van de installatie gegarandeerd. Wij leveren een kwalitatief hoogwaardige installatie en dragen zorg voor de service. Onze serviceteams staan voor u klaar om uw installatie te ondersteunen. De benodigde service zit het 1e jaar dat uw installatie in bedrijf is bij de aanschafprijs inbegrepen. Zo kunt u kennismaken met onze serviceteams en heeft u zekerheid dat uw investering gewaarborgd is. Na het 1e jaar bieden we u de mogelijkheid om gebruik te maken van ons servicecontract, zodat u ook in de toekomst deze garantie heeft. Lees meer over de service.