Onthardingsinstallaties voor natuurlijk zacht water

Kraanwater bevat in veel gemeentes een aanzienlijke hoeveelheid kalk. Bij het verwarmen van water zullen kalkresten zich gaan afzetten in het betreffende apparaat. Deze kalkaanslag kan alleen verwijderd worden met bepaalde zuren. Dit is te voorkomen door een onthardingsinstallatie te laten plaatsen. We adviseren u graag voor welk type onthardingsinstallatie in uw situatie de beste oplossing biedt.

Traditionele onthardingsinstallaties

Waterontharders verwijderen de kalk uit het water volgens het principe van ionenwisseling. Concreet betekent dit dat alle calcium (Ca+) en magnesium (Mg+) ionen in het water worden vervangen door natrium (Na+) ionen door middel van ionenwisselingshars. Omdat de onthardingshars maar een beperkte hoeveelheid kalk kan uitwisselen, moet de waterontharder na een bepaalde hoeveelheid worden gespoeld (geregenereerd) met een zoutoplossing (pekel) om zodoende weer een nieuwe hoeveelheid kalk uit het water te kunnen verwijderen. Door gebruik te maken van een bijmengventiel of mixregeling kan de resthardheid ingesteld worden. De regel vanuit de overheid bepaald dat er altijd een minimale hardheid van 5,6 duitse graden aanwezig moet blijven in het drinkwater. 

Onthardingsinstallatie op basis van citroenzuur

Een onthardingsinstallatie op basis van citroenzuur is eenvoudig, veilig en gemakkelijk te installeren. De filtercartridge werkt direct en het systeem gebruikt geen zout of elektriciteit en vereist nauwelijks onderhoud. Door middel van citroenzuur breekt het filter de banden van de schaal van moleculen voordat ze zich hechten aan sanitair, leidingen of apparaten. Het systeem breekt zelfs de huidige aanslag in leidingen af. De filtercartridge heeft een bepaalde maximale capaciteit, waarna er een nieuwe binnenfilter geplaatst dient te worden. Afhankelijk van het watergebruik is het vervangen van deze cartridge éénmaal per jaar. Het systeem is in diverse uitvoeringen en groottes leverbaar.

Voordelen onthardingsinstallaties

  • De was wordt stralend schoon met kalkvrij water en voelt heerlijk zacht aan
  • Alle textiel gaat door wassen met kalkvrij water veel langer mee en blijft mooier van kleur
  • Met kalkvrij water heeft u minder was- en schoonmaakmiddelen nodig
  • Alle anti-kalk middelen zijn niet meer nodig
  • Alle sanitair krijgt zijn showroomglans terug dankzij gebruik van kalkvrij water
  • Een heerlijk zachte huid na een bad of douche met kalkvrij water
  • Geen kalkaanslag meer op verwarmingselementen of in Combiketels en Geisers
  • Oude kalkaanslag verdwijnt dankzij kalkvrij water

Plaatsing van een onthardingsinstallatie

De onthardingsinstallatie wordt door onze monteur geplaatst op het punt waar de waterleiding uw huis of bedrijf binnenkomt of bijvoorbeeld bij breektanksystemen voor de waterinlaat. Vanaf dat punt wordt vervolgens alle water dat u gebruikt centraal onthard.

Neem contact met ons op voor meer informatie.