Ontijzeringsinstallatie voor schoon bronwater

HB Watertechnologie werkt met gesloten ontijzeringsinstallaties, welke 100% ijzer en kalk uit het grondwater verwijderen. Een speciale formule van zuiveringsharsen zorgt ervoor dat een hoge capaciteit van ontijzeren haalbaar is. Ook een minimaal zoutverbruik (20% lager dan concurrenten) zorgt ervoor dat onze installaties veelgevraagd zijn voor het ontijzeren van grondwater. De berekening van de benodigde installatie wordt altijd op het grondwater monster gebaseerd. Hierin is de maximale pompcapaciteit van belang, maar natuurlijk ook de aanwezigheid van ijzer, mangaan en de totale hardheid. Met al deze gegevens is het mogelijk om een ontijzeringsinstallatie te berekenen.

Door combinatie van de beste producten kunnen we voor alle typen grondwater ontijzeringsinstallatie’s en waterbehandelingsinstallatie's samenstellen. Alle spoelkoppen worden aangepast om te kunnen ontijzeren, en er wordt een speciaal samengestelde harssoort gebruikt. De werking van de ontijzeringsinstallatie is bijna hetzelfde als een waterontharder, en moet dus ook met zout geregenereerd worden.

Toepassing van een ontijzeringsinstallatie

De ontijzeringsinstallaties kunnen voor tal van toepassingen gebruikt worden. Denk hierbij aan ontijzering van bronwater voor beregeningsinstallaties of irrigatiesystemen, waterzuiveringen en agrarisch gebruik, Toepassingen kunnen voor particulier of zelfs industrieel gebruik zijn. Indien nodig kan het water daarna nog nabehandeld worden voor de verwijdering of behandeling van kleur, geur, nitriet, nitraat, ammonium of bacteriën.

Werking van de ontijzeringsinstallatie

De ontijzeringsinstallatie werk met een speciaal soort hars: AquaUno. Dit is een hars die de eigenschap bezit om kalk, ijzer en mangaan te verwijderen en ammonium te absorberen. Tevens is het zeer geschikt om licht verontreinigd bronwater met organisch materiaal te naturaliseren. Het grote voordeel wat AquaUNO heeft ten opzichte van de concurrentie, is dat het ten allen tijde de maximale capaciteit behoudt, zelfs nadat het oververzadigd is geweest. In dit geval dient de AquaUno met speciaal zuur gereinigd te worden en keert de oorspronkelijke capaciteit terug. AquaUNO is een hars die speciaal ingezet wordt bij bronwater met een te hoog ijzer-, mangaan- en kalkgehalte. Het is het beste product voor alle soorten bronwater. AquaUNO verschilt van de klassieke filtermaterialen, in die zin dat het kalk, ijzer en mangaan verwijdert op basis van ionenuitwisseling. Er mag dus geen zuurstof bij het bronwater zijn gekomen voor het behandeld wordt. Als er toch zuurstof bij het water is gekomen dan zal het werken als een klassiek filtermateriaal. Op AquaUNO heeft de pH-waarde geen enkele invloed, het is toepasbaar bij een pH van 4 - 9. De uitwisselingscapaciteit is groter dan die van klassiek filtermateriaal en het zoutverbruik in veel gevallen 10% tot 20% lager. Er is nooit meer dan 100 gram zout per liter hars nodig voor een maximale uitwisselingscapaciteit. Door de gelijke grootte van de harskorrels is de capaciteit groter voor ontijzering dan de meeste "normale" filterharsen.

Neem contact met ons op voor meer informatie.