iMC Box irrigation moisture control
iMC Box irrigation moisture control

iMC Box 'irrigation moisture control'

De ‘iMC Box’ is een innovatieve combinatie van de bediening van een irrigatie unit met de actuele data van vochtsensoren, een temperatuursensor en twee vrije monitorcontacten. Volledig op afstand bestuurbaar via het internet met een smartphone, tablet of PC via de browser of APP. De ‘iMC Box’ bestaat uit de ‘Control Box’ en de ‘Sensor Box’.

De ‘Control Box’ stuurt net als andere reguliere irrigatiecomputers magneetkleppen aan. Er zijn zeer flexibele en uiteenlopende mogelijkheden voor het aanmaken van irrigatieprogramma’s en uitvoeren van handmatige starts. Bijzonder hierbij is dat dankzij de uitbreiding met de ‘Sensor Box’ de data van bodemvochtsensoren wordt weergegeven, bijvoorbeeld per irrigatiegroep. Hierdoor kunnen er automatische alarmen per email worden ingesteld, zodra de bodemvochtigheid onder of boven een bepaalde drempelwaarde komt. Het inzien van bodemvochtdata wordt weergegeven met behulp van een duidelijke grafiek. Dit biedt een betrouwbare waarborg en controle van uw hoogwaardige groenvoorziening. Daarnaast bouwt u waardevolle datahistorie op over een bepaalde periode betreffende de bodemvochtwaardes bij uw groenproject.

De ‘iMC Box’ staat via een aanwezige Internet aansluiting in verbinding met een server op het Internet. De Box is zowel lokaal als op afstand volledig instelbaar d.m.v. de APP. Door in te loggen worden instellingen en programma’s aangemaakt of gewijzigd, handmatige starts ingegeven, alarmen ingesteld en data gegevens opgevraagd.

Per ‘Sensor Box’ kunnen maximaal 8 vochtsensoren en 1 temperatuursensor worden aangesloten d.m.v. een vaste kabelaansluiting. Op deze wijze wordt data gegenereerd welke representatief staat voor de verschillende beplantingsdelen en welke overeenkomstig de irrigatiegroepen zijn. De bodemvochtsensoren kunnen in de gewenste kabellengte worden geleverd. De 2 vrije monitorcontacten op de ‘Sensor Box’ kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld inzage op afstand te verkrijgen over de actuele status van de watertank en/of voedingsstoffentank. Zo kunt u zien of deze leeg of vol zijn.

Via de gratis inbegrepen APP software wordt de data van de server gedownload en een overzichtelijk weergegeven. De weergave van de data afkomstig van de sensoren wordt gecombineerd met de besturing van de irrigatie op afstand. Op deze manier is er één duidelijk overzicht waaruit alles kan worden gecontroleerd en aangestuurd.

Belangrijkste voordelen iMC Box:

  • Aanpassingen van het irrigatiesysteem op afstand vanaf elke locatie mogelijk.
  • Monitoring op afstand van de actuele bodemvochtpercentages, temperatuur en status van de water- en voedingsstoffen tanks bij uw groenproject.
  • Water- en stroombesparingen door accurate controle, volledig inzicht en de flexibele mogelijkheid van bijstelling.
  • Lagere service- en onderhoudskosten wegens op afstand controleerbaar.
  • Werkelijk inzicht in de actuele bodemvochtgegevens, zodat tijdig en indien nodig kan worden bijgestuurd in de vochtbehoefte.
  • U heeft de handvaten om accuraat de irrigatie van uw groenproject te sturen.
  • Overdrainage of overbewatering door het irrigatiesysteem wordt tot een minimum beperkt.
  • Voertaal instelbaar in het Nederlands of Engels.

Voor meer informatie over iMC verwijzen we u graag door naar de website irrigationmoisturecontrol.com

De brochure van de iMC Box treft u hier aan: https://hbwt.nl/files/HB_watertechnologie_brochure_iMC_Box_en_Irrigatie_Units.pdf

De iOS APP vindt u hier: https://itunes.apple.com/us/app/imc/id1039895843?ls=1&mt=8